Annons

Kulturskolan gör nya satsningar inom teaterns område

Efter vårens framgångar med uppsättningen av Peter Pan blickar man på Kulturskolan i Landskrona nu framåt och vidgar sina planer inom ämnet teater. – Kursutbudet kommer att breddas och skolan kommer att erbjuda olika kurser för både gammal och ung. Bland de nya kurserna finns, gyckleri för vuxna, skådespeleri för film, stage combat – det vill säga scenkamp, att filma en slagsmålsscen, teatersport med mera, säger Peter Cemjack, producent på skolan som trots de nya inslagen i kurskatalogen utlovar att det tidigare utbudet kvarstår. Inför Landskronas jubileumsår 2013 satsar Kulturskolan på tre olika uppsättningar. Kulturskolans chef, Björn Larsson, kommer att regissera Gösta Kjellins Sagan om havet. – Pjäsen är en storslagen historia om längtan och bygger på Odyssén men är betydligt snällare och mer familjeanpassad än sin förlaga, säger Björn Larsson som haft den här uppsättningsidén en längre tid. Föreställningen kommer att ha premiär i slutet av april på Landskrona teater. En annan satsning görs på Yasmin Rezas Massakerguden (God of carnage). En pjäs innehållande fyra vuxenroller som gestaltar två föräldrapar vars söner kommit i luven på varandra. Man träffas för att reda ut vad som hänt. Till en början för man en civiliserad konversation men efter hand så krackelerar fasaden och mer primitiva sidor framträder. – Jag blev jätteförtjust i texten när jag läste den, säger Aslög Hildebrand som är regissör. – Pjäsen är ett kammarspel med komiska svarta undertoner. En text som ställer frågor om vem som är offer och vem som är förövare, säger Aslög Hildebrand. – Massakerguden blir en milstolpe i skolans historia då rollerna för första gången endast kommer att gestaltas av vuxna personer, säger Peter Cemjack. – Arbetet ligger väl i linje med vår utveckling mot framtiden där vi har möjlighet att jobba med människor i alla åldrar. Vi söker nu efter vuxna amatörskådisar som kan ta sig an uppgiften, säger Peter Cemjack om pjäsen som kommer att ha premiär i mitten av mars. Jubileumsåret kommer även mer direkt att uppmärksammas på Kulturskolan. Teatervåren kommer att krönas med en gycklarföreställning där man kommer att skildra Landskronas historia på 50 minuter med alla till buds stående medel. – Här har något premiärdatum är ännu inte satts, avslutar Peter Cemjack som just nu har bråda dagar att få till skolans olika engagemang till fredagens Kulturnatt. Vill du utveckla dina kreativa sidor på fritiden och ta del av det kompletta programmet på Kulturskolans så ska du klicka in dig på landskrona.se/kulturskolan och sedan vidare på underrubriken kulturum.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser