Annons

Wormo tappade andraplatsen

IK Wormo hade inte marginalerna på sin sida i avslutningen i västra femman mot Helsingborgs AIS. Gästerna vann med 2-1 (1-0) och avgjorde med matchens sista spark – och förlusten innebar att Wormo tappade andraplatsen. Det hade räckt med en poäng eftersom Ödåkra spelade oavgjort mot Marieholm. Lite snöpligt för hemmalaget, som får ladda för kvalmatch på bortplan istället, Dösjöbro till helgen. Samtidigt ska sägas att Wormo inte gjorde någon bra match. Man slarvade i passningsspelet, saknade den rätta aggressiviteten och hittade aldrig något flyt. – Vi var inte här och nu, sa tränaren Dick Melin. Kanske var det så att hemmaspelarna redan hade börjat tänka på det kommande kvalet. – Jag vill inte tro det, men det är lätt att misstänka det. Jag är inte nöjd med inställningen. Möter man ett rutinerat och tungt lag, som Hais måste man offra sig, men det gjorde vi inte. Hais var tyngre, vann de flesta närkamper och andrabollar och segern var helt i sin ordning. Ledningsmålet kom efter en halvtimme – ett lågt skott vid Andreas Borgs vänstra stolpe. Wormo hade flera fina inspel från kanterna, men de ledde sällan till några avslut. – Vi hade pratat om att vi skulle fylla på i boxen. Tyvärr blev det inte så. I andra halvlek satsade Wormo mera framåt, men de riktigt heta chanserna kom aldrig. En kvitteringsmål blev det i alla fall: nick på hörna av Simon Tollesen en kvart före slutet. Roligare än så blev det dock inte och istället slutade matchen i moll när Hais vackert lyfte in segermålet i slutsekunderna. – Nu får vi ladda för kvalet. Det blir en jättetuff match, men samtidigt inspirerande. Det är jätteviktigt för spelarna att få kvala. Andreas Borg gjorde en utmärkt match i målet och Martin Baric ska ha beröm för sin första halvlek. I övrigt var det inga, som lyste extra. Kvalmatchen mot Dösjöbro spelas lördagen den 13 oktober. Segraren går vidare till dubbelmöte mot ett lag från division IV.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser