Annons

Något är tokigt BoIS

Disharmonin visade sig på vid gavel i BoIS på måndagskvällen. Efter 0-3 hemma mot Trelleborgs FF stod det klart för merparten av de 2209 åskådarna på idrottsplatsen att något gnisslar betänkligt i klubben. Tydligast var det när BoIS tränare Henrik Larsson redan tio minuter in i andra halvlek gör sitt sista byte och Max Mölder tvingas av plan till förmån för Martin Rudolfsson. Ytterbacken och tränaren vägrade ta varandra i hand som brukligt är vid ett byte och istället gick Max Mölder direkt ut i omklädningsrummet och man behövde inte kunna läsa på läpparna för inse att saker och ting inte är i balans mellan spelare och tränare. – Jag är besviken på viljan som spelarna visar idag. Det är svårt att vinna fotbollsmatcher då, sa en besviken Henrik Larsson efter matchen. Redan i pausvilan fick Marcus Lantz och Luka Mijaljevic beskedet att de spelat klart matchen och in fick Mathias Andersson och Fredrik Karlsson komma. Någon annan spelarkritik gav inte BoIS-tränare mer än att han generellt ansåg att spelarna inte kan inte vara fega. – Då blir man ingen bra fotbollsspelare. Just feg eller brist på inställning kan man knappast beskylla Max Mölder för, varför bytet kvarstår som märkligt och buropen som följde på bytet fullt förklarliga. Gamnacken fanns hos hemmaspelarna redan från start. När TFF sedan får en drömstart och efter blott fyra minuter kan ta ledningen genom Thiago Pinto Borges var det knappast den väckarklockan BoIS:arna lyssnade till även om man protesterade vilt mot den solklara handsen som ledde fram till målet. BoIS kunde sedan ta över bollinnehavet men det är svårt att vara kreativ om ingen vill springa. Ett lågt inlägg från Suprise hittade i 35:e matchminuten emellertid fram till Luka Mijaljevic vars språngnick smet precis utanför stolpen. Det var det roligaste som hände under första halvlek med randiga ögon sett, om man bortser från Max Mölders glidtackling som fällde linjemannen. Istället kunde Kristian Haynes hänga in en frispark och ge TFF en fullt rättvis 2-0 ledning i den 42:a matchminuten. Dessförinnan hade Thiago Pinto Borges så när kopierat ledningsmålet när han åter kom helt fri i BoIS-straffområde. BoIS bleka insats ska dessutom speglas i att TFF ”med kniven på strupen” stundtals bjöd på årets mest ängsliga passningsspel på IP. Något som var så dåligt att det inte går att träna bort utan bara kan beskrivas som något ”idrottspykologiskt”. I andra halvlek visade BoIS:arna lite bättre rörelse och vilja till att ha boll. Men en liten chip av Thiago Pinto Borges fram till Fredrik Jensen som sopren kunde raka bollen i mål till 3-0 var droppen som fick flera åskådare att lämna IP redan 25 minuter innan slutsignalen. Med tio minuter kvar reste sig även Roar Hansen tränare i Öster sig upp, knappast skrämd av sin kommande motståndare. Den 19 oktober ska det mycket till för att smålänningarna inte ska göra klart med det allsvenska kontraktet. – Det kan vara en sådan match vi behöver, säger Henrik Larsson. Med tre omgångar kvar är Landskrona BoIS kontrakt inte säkrat. Marginalen ner till kvalstrecket är sex poäng. BoIS har kvar att möta Öster borta, Jönköping hemma och avslutningsvis Halmstad borta. – Jag har länge försökt pränta in i killarna att detta är långtifrån klart. Jag får väl säga något annat, avslutar Henrik Larsson följt av en suck.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser