Annons

Festplaner börjar smidas

Planeringsarbetet inför nästa års jubileumsfest har börjat. Det är den 12-20 juli som staden kommer att sättas i festskrud. Det kommer dock inte att bli som under de tidigare karnevalerna att stadens gator stängs av och fylls med knallar under festligheterna. Istället kommer fokusen att ligga på helgerna. I dagsläget är det mesta inför nästa års jubileumsfest på planeringsstadiet och merparten av tiden just nu går åt till att försöka hitta sponsorer. – Vi vill göra en så bra fest som möjligt under de nio dagarna och för att få till det lilla extra så krävs resurser och det är det vi lägger fokus på just nu, säger Lena Bergkvist på Creandia, vilka har till uppdrag att arrangera festen. – Men det händer mycket mer. Häromdagen träffade vi miljöförvaltningen för att utvärdera sommarens karneval och samma dag hade vi ett knallemöte för att gå genom hur det varit tidigare och vad som kan bli bättre. Resultatet får vi se längre fram. Klart är i alla fall att det inte blir knallemarknad under hela sommarfesten 2013, i alla fall inte på stadens gator. Att arrangera en fest som går för fullt i nio dagar är svårt i en stad av Landskronas storlek. – Det går inte. Därför kommer vi att satsa rejält på helgerna men det ska hända saker även under vardagarna. Det kan ju bli så att vi satsar på det som är lite smalare? Vi får se, säger Lena Bergkvist. Om det blir något karnevalståg är inte spikat. – Det är vår ambition. Men om det blir ett karnevalståg så vill vi att det ska bli bättre och större än tidigare, då kommer vi att satsa ännu hårdare på det, säger Dennis Westerberg på Creandia. Arrangörerna har också bestämt att även nästa år ha ett action- och ett slow motion-område. Därtill kommer man att tillföra ytterligare två teman. – Vi kommer att satsa på dans och även film/spel. Men här är vi på planeringsstadiet och kommer att kunna berätta mer om någon månads tid, berättar Lena Bergkvist.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser