Annons

Atleter grävde guld i Trelleborg

Landskrona AK fick med sig tre guld och tre silver samt två brons från Skånska mästerskapen i tyngdlyftning som avgjordes i Trelleborg i lördags. Coach Ray Hallgren kan vara mycket nöjd då samtliga åtta deltagare fick med sig medaljer hem. Först ut var Jenny Palmqvist som med 39 kg i ryck och 57 kg i stöt vann klass 69 kg 6 kg för tvåan Elsa Larsson från Sörby. Kristin Andersson ville inte vara sämre. Hon klarade alla sina sex lyft med 52 kg i ryck och 78 kg i stöt som bästa. 130 kg var 15 kg mer än tvåan Josefina också hon från Sörby. Kristin Andersson saknar nu bara 5 kg för att kunna kvala till SM! Bilal har påbörjat en ny uppbyggnadsperiod inför Nordiska juniormästerskapen så den här helgen fick han stå över tävlandet. Sajad Al-Sudani och Albatrim Vejseli försvarade LAK:s färger i klass 56 kg med den äran och killarna tog hem guld respektive silvermedaljerna. Sajad klarade 34 kg i ryck och 47 kg i stöt. Albatrim tog samma vikter som trean men eftersom Albatrim var lättare tog han hem silvermedaljerna med 28 kg i ryck och 37 kg i stöt. Bernt Nilsson klarade fem av sex lyft och lyfte hem bronsmedaljerna i 69 kg:s klassen med serien 50 kg i ryck och 59 kg i stöt. Även Leonhard Späth fick med sig bronsmedaljer hem. Han klarade alla sina sexlyft och som bäst tog han 62 kg i ryck och 73 kg i stöt i 77 kg:s klassen. I 85 kg:s klassen hade Patrik Helgesson en hård dust med Angelos Totziaridis från Helsingborg om silvret sammanlagt. Patrik lyckades bäst i ryck och fick upp 90 kg som bäst medan Angelos fick nöja sig med ingångsvikten 80 kg. I stöt klarade Patrik 103 kg. Angelos inledde på 105 kg och klarade lätt, därefter höjning till 110 kg även denna vikt klarades. Eftersom Angelos vägde lättare än Patrik skulle det nu räcka med 113 kg för att gå förbi, men den här gången orkade inte Angelos upp med stången utan han fick nöja sig med bronsmedaljen sammanlagt. I den tyngsta klassen +105 kg lyfte Marcus Ahl hem silvermedaljerna med serien 90 kg i ryck och 131 kg i stöt. För LAK:s lyftare är nästkommande tävlingar Veteran SM i Vallentuna den 20 oktober, Nordiska juniormästerskapen i Finland den 28 oktober och Götalandsmästerskapen i Vinslöv den 10 november.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser