Annons

Strandberg kritisk mot nedlagd utredning

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP)  har skrivit till polis och åklagare i nordvästra Skåne med anledning av den nedlagda förundersökningen om framkallande av fara då två personer körde moped inne i Allvar Gullstrandgymnasiets lokaler i förra veckan.
– Det är ofattbart att förundersökningen är avslutad, då både personerna är namngivna och det finns flera vittnen till händelsen. Samhällets insatser mot brott måste vara tidiga, tydliga och tuffa, säger han och betonar i breven att ”Detta är inte ett bagatellbrott utan borde lagföras med kraft.

Signalen det sänder till ett par individer som agerar på ett fullständigt oacceptabelt sätt, och som dessutom är förknippat med stor fara för andra, och till omgivningen i stort är stark och förödande. Var ska gränsen dras för vilka beteenden vi accepterar? Jag vill å det bestämdaste uppmana ansvariga att återuppta förundersökningen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser