Annons

Kick off för sommarteater

I måndags var det projektstart för Öresundsteaterns kommande stora Citadellsatsning,  Bara en Berglärka. På Landskrona teater samlades amatörer och professionella och lyssnade till regissör Anders Kungsman och producent Hanna Olssons tankar kring musikteaterföreställningen. Dramatikern Eva F Dahlgren berättade om bakgrunden till pjäsen.

Som en del av Landskronas 600-årsfirande sätter Öresundsteatern upp Bara en Berglärka på Landskrona Citadell sommaren 2013. Den kommer att spelas 27 juli- 31 augusti. Handlingen utspelar sig på kvinnofängelset som fanns på Citadellet under1900-talet.
– Musikteaterföreställningen kommer att i två akter berättas med teater, musik och körer. Under 1900-talet användes Citadellet som tvångsarbetsanstalt och fängelse för kvinnor fram till 1940, och det är om dessa kvinnor historien handlar, berättar Anneli Sandell, även hon producent på Öresundsteatern.

Annons
 

Författaren och journalisten Eva F. Dahlgren som har skrivit boken ”Farfar var rasbiolog”, gör nu debut som dramatiker.
– I dramat får vi ta del av många gripande människoöden. Frågan är vem som är värdefull och vem är undermålig?, säger Anneli Sandell.

Under året kommer ett åttiotal personer, professionella och amatörer, arbeta på och bakom scen med föreställningen.

Sammanlagt hade jubileumskommittén 19 miljoner kronor till sitt förfogande och som ett av de första projekten att få ett bidrag ur den potten var Öresundsteatern, som erhöll en miljon kronor för produktion av ”Bara en Berglärka”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser