Annons

Wormo säkrade kvalplats

4-0 (2-0) mot Kullavägen innebär att att IK Wormo nu är klart för kval från västra femman.
– Det känns kul att vi lyckades säkra kvalplatsen. Vårt mål den här säsongen var ju annars att klara nytt kontrakt, säger tränaren Dick Melin.
Mötet med Kullavägen i elljus på Norrvallas konstgräs blev i mångt och mycket en dag på jobbet för Wormo.
Första 20 minuterna handlade det mycket om att vi skulle bekanta oss med underlaget. Men vi skapade också många chanser. Samtidigt kände man lite oro eftersom målen inte kom.
Halvleken gav två mål och de kom sista kvarten. Först Jonas Hansson, sedan Niklas Nilsson.
– När vi gick ut till andra halvlek var det framförallt för att säkerställa passningsspelet. Vi ville inte åka på något baklängesmål. Kullavägen krigade ju hårt för att få hänga kvar i serien.
Men Wormos seger var aldrig i fara. Istället kunde man ganska bekvämt gå fram till 4-0 efter mål av Martin Baric och Jonas Hansson.
– Vår största motståndare var inte Kullavägen utan att vi mötte ett bottenlag. Men spelarna tänkte framförallt på möjligheten att säkra kvalplatsen och hade jättebra fokus.

Nu väntar en sista seriematch innan kvalet, Helsingborgs AIS hemma på Exan lördag den 6 oktober.
– Vi vill avsluta snyggt samtidigt samtidigt som vi kan förbereda oss för kvalet. Det är viktigt att vi vinner. Då får vi hemmamatch i första kvalomgången.

Annons
 

Jonas Hansson gjorde två mål, passade till ett tredje och var Wormos främste. Anton Kohlemainen ska ha beröm för sin andra halvlek och Andreas Borg höll än en gång nollan.
Erik Norén gjorde ett bra inhopp efter sju veckors frånvaro.
– Nu har vi hela truppen frisk. Det behövs i ett kval, säger Dick Melin.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser