Annons

Viktig BoIS-seger mot ÄFF

BoIS tog på måndagen en lika viktig som efterlängtad trepoängare då man hemmabesegrade Ängelholms FF med 1-0 inför 2229 åskådare. Målet kom redan i matchens sjunde minut då Luka Mijaljevic stod på rätt plats efter en riktig tabbe av Hampus Nilsson i ÄFF-målet.
Laget tog med segern ett rejält kliv mot ett nytt Superettankontrakt 2013 även om BoIS tränare Henrik Larsson inte tar ut något i förskott.
– Det är inte klart förrän det är klart, sade han direkt efter matchen.

BoIS började matchen bäst och det tidiga målet kändes inte ologiskt. Det var dock inte något av de vackraste målen på IP i år. I stället var det en riktig bjudning från Hampus Nilsson. Alexander Zaim slog en frispark på högerkanten och bollen for rakt i famnen på målvakten. På något vis schabblade han dock med bollen och tappade den och då höll sig Luka Mijaljevic framme och lyckades peta in bollen.

Annons
 

BoIS fortsatte att spela bra med Ängelholm kom allt mer in i matchen. Bland annat hade Jacob Augustsson en frispark som smekte Ivo Vazgecs vänstra stolpkryss och i slutet av halvleken hade gästerna ett nytt skott i virket.

I andra halvlek tog BoIS över spelet allt mer och skapade ett flertal bra chanser. Såväl Patrik Åström som Fredrik Olsson och Surprise Ralani hade gyllene tillfällen att avgöra matchen men det ville sig inte.
Även Ängelholm stack upp emellanåt men det märktes hur mycket man saknade avstängde Robin Simovic.
– Simovic är en klinisk avslutare och vi såg idag hur mycket han är värd för oss. De andra gjorde så gott de kunde men det räckte inte till, sa Ängelholms tränare Joakim Persson efter matchen.
– Det är bara att gratulera BoIS till ett säkrat kontrakt.

Vad Henrik Larsson ansåg om detta har vi redan skrivit.
Icke desto mindre så var BoIS-tränaren mycket nöjd med dagens seger.
– Jag är otroligt glad för dessa tre poängen. Killarna gör en bra match. Visst hade vi marginalerna på vår sida och fick ett billigt mål men samtidigt skapar vi mycket. I första havlek fick vi lite för korta anfall men det blev bättre i andra, sammanfattade tränaren.

Lite kuriosa:
När matchen blåstes igång så fanns det tre landskronakillar på planen. Samtliga spelade i Ängelholm. (Jacob Augustsson, Mikael Dahlgren och Gabriel Ucar). Även målvakten Hampus Nilsson har spelat för BoIS under en kort tid i sina ungdomsår innan han gick till Helsingborgs IF och sedan Ängelholm.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser