Annons

SM-guld till Landskrona Kvinnliga GF

Landskrona Kvinnliga GF:s duktiga juniorer var på bästa möjliga tävlingshumör när det i helgen avgjords lag-SM i Kristianstad. Josefine Olsson, Emma Lindahl och Erika Gustafsson kunde efter väl utförda program ställa sig överst på prispallen.

Under helgen har det formligen kryllat av gymnaster i rytmisk gymnastik i Kristianstad Arena. Lag-SM för de tre ålderskategorierna; ungdom, junior och senior har avgjorts. Landskrona Kvinnliga GF var väl representerade i ungdoms- och juniorkategorierna. Med två lag i varje avdelning.

Annons
 

På lördagen tävlade ungdomarna och här blev det en fin fjärde plats för Doruntina Goxhuli, Julia Olsson och Wilma Mårtensson.
– En gymnast som visade toppform var Julia Olsson som nog aldrig presterat så bra i tävlingssammanhang. Riktigt duktigt av henne, poängterar Jenny Engdahl-Petersson från Landskronaföreningen.

– Wilma visade ett mycket bra fristående. Tyvärr besvärades Doruntina av en nackspärr så hennes insats hämmades av detta.

Andralaget bestående av Meja Engdahl-Peterson, Emely Örtberg och Sejla Delkic gjorde också en fin insats.
– Här gjorde alla tre flickorna debut på rikstäckande tävlingar. Meja och Sejla gjorde bra ifrån sig i både fristående och boll och Emely lyckades bäst i bollmomentet.
Ungdomarnas lagtävling vanns av Örnsköldsviks GK.

Lördag kväll och söndag förmiddag var vikt för juniorernas tävling och här tog Josefine Olsson, Emma Lindahl och Erika Gustafsson gädjande nog hem om segern.
– Emma Lindahl visade en fantastisk stabilitet och finfina insatser i boll, band och tunnband. Erika slarvade lite i starten, men fick till det efter hand som tävlingen gick och avslutade med ett mycket bra kägelprogram. ”Josse” hade lite missar i alla sina fartfyllda program, men en del nya svåra moment ser bra ut. Grattis till SM-guldet!, säger den stolte ledaren.

Andralaget som bestod av Isabelle Risberg, Olivia Kristensson-Nilsson och Anna Lindahl kämpade på bra.
– Isabelle gjorde tre stabila insatser i boll, band och tunnband. Anna presterade bäst i bollen och Olivia lyckades bäst med bandet.

Seniorernas lagtävling vanns av Stråssa GF från Lindesberg.


Emma Lindahl förbereder sig för tunnbandstävlingen och får öronmassage av Josefine Olsson för att höja koncentrationen och lugna nerverna.
Foto: Privat.


Prisutdelning med Landskrona Kvinnliga GF överst på pallen i Svenska Mästerskapen! Halmstad RG till vänster och GF Energo till höger.
Foto: Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser