Annons

Kvinnohus öppnar på fredag

På fredag invigs ett kvinnohus i Landskrona. Det är en fastighet i hörnet av Sturegatan och Järnvägsgatan som kommer att inhysa såväl boende som allmänna utrymmen och samtalsrum dit utsatta kvinnor kan söka sig.
Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) berättar om satsningen och att den geografiska placeringen mitt i stan är viktig.
– Det visar att vi inte blundar för problemen. Vi skulle kunna välja en undanskymd plats som få känner till men det alternativet är inget för oss. Vi ska ha fullt ljus på byggnaden för att visa att detta är något som vi tar på allvar, sa han på den presskonferens som hölls med anledning av Socialstyrelsens skarpa kritik mot individ- och familjeförvaltningens handläggning i Maria-fallet (se separat artikel)
Från början var det meningen att kvinnohuset skulle öppna i våras men förseningar har gjort att man inte kunde slå upp portarna förrän nu.

Läs även: Kommunen satsar på kvinnohus

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser