Annons

Rasmus Lindgren klubblös

Idag står det klart att Rasmus Lindgren bryter kontraktet i samförstånd med sin österrikiska klubb, Red Bull Salzburg.
Efter att ha brutit näsan under fjolårssäsongen tvingades 27-åringen från Landskrona avsluta serien med att spela i en specialgjord mask, något som dock inte hindrade honom och laget från att bli dubbla mästare, cup- och ligasegrare.

Man ska sluta på topp, så tycktes den dåvarande tränaren resonera som dagen efter att cupguldet bärgats, sade upp sig.
Rasmus Lindgren hade inte tid att fundera så mycket på det just då. Familjen väntade sitt andra barn. Tillbaka i träning på sensommaren var allt frid och fröjd. Näsan hade läckt och familjen utökats. Veckan innan seriestart fick Rasmus Lindgren beskedet att klubben såg honom som tredje alternativ på innermittfältare och att man istället ville satsa på yngre förmågor. Därefter följde en tung period där han sattes långt in i ”frysboxen”.

Annons
 

Under serieuppehållet nyligen i samband landslagens VM-kvalmatcher var Rasmus Lindgren hemma i Landskrona och antydde då vad som var på gång.
–  Jag vill flytta hem och är sugen på allsvenskan, sa han då.

Hur det blir med det återstår att se. Ligavinnaren med Ajax och Salzburg och däremellan även hyllad i Gronningen lär han bli ett hett villebråd för allsvenska klubbar med guldambitioner. Med boendet fixat i Glumslöv kan väl Helsingborgs IF tyckas ligga nära till hands.
– Njä, svarade han häromveckan svävande och menade att det kanske inte var det lämpligaste valet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser