Annons

Landskronakock gästspelar i New York

Den 1 oktober inleds en skånsk matvecka på restaurang Aquavit i New York för att stärka bilden av Skåne som kulinarisk destination. Stjärnkocken med båda benen fast i den Landskronitiska myllan, Daniel Berlin, som hyllas runt om i världen för sin matkonst, kommer att arbeta sida vid sida med Marcus Jernmark och hans kollegor på Aquavit.

Under namnet Savor Skåne kommer press och utvalda turoperatörer bjudas in till ett PR-event på Aquavit på torsdagskvällen. Gästerna bjuds då på kulinariska smakprover från en mingelbuffé där de skånska råvarornas närhet till ursprunget ska genomsyra smakupplevelsen.

Annons
 

Daniel Berlin har nått internationell mästarklass i White Guide, och uppmärksammats stort i internationell press, i synnerhet i Storbritannien.

Daniel Berlin som är en av delägarna till Erikstorps Kungsgård, driver som bekant restaurang i eget nam i Skåne Tranås på Österlen. Denna är fullbokad lång tid framöver.

Efter gästspelet på Aquavit kommer sannolikt även amerikansk media få upp ögonen för den unge kocken vars krog spås bli Nomas efterträdare som topprestaurang inom det Nordiska köket.
– Det är med stor stolthet som vi lyfter fram Daniel Berlin, som med sin restaurang ute i en liten by på skånska Österlen, har nått sådan internationell status att han väcker uppmärksamhet i städernas stad New York, säger Pia Jönsson-Rajgård, VD på Tourism in Skåne som även menar att mat är ett viktigt inslag i reseupplevelsen, och det svenska köket väcker stort intresse internationellt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser