Annons

Högni slutar till våren

Med stor sannolikhet står Landskrona stad utan en miljöchef till våren. Högni Hansson har posten idag men fyller 67 år den 6 mars och någon fortsättning lär det inte bli.
– Jag har inte hört något från kommunen om de vill behålla mig, säger han till Landskrona Direkt.

Med tanke på den rekryteringsprocess som Landskrona stad satt igång lär han inte heller få något erbjudande.
– Vår personalavdelning har fått i uppdrag att sätta igång processen att hitta ett rekryteringsföretag. När ett sådant är klart kommer de i sin tur att få i uppdrag att hitta en chef för vår miljöförvaltning, säger Stefan Johansson, kanslichef på Landskrona stad.
– Ja, det lär väl ta lång tid innan de hittar någon med den farten som de har i sina rekryteringsprocesser, säger Högni Hansson med syrlig röst och fortsätter.
– Det är ju ett oerhört viktigt jobb att vara miljöchef. Det kan man ju inte ha som en syssla på deltid, som exempelvis att vara chef för stadsbyggnadsförvaltningen, säger han ironiskt och syftar till att han inte fick gå ner på deltid för att även kunna arbeta vid Lunds universitet. Detta samtidigt som chefen för stadsbyggnadsförvaltningen, Per-Fredrik von Platen fick en deltidstjänst i början av sin anställning.

Annons
 

Förutom en ny chef för miljöförvaltningen kommer rekryteringsfirman att få i uppdrag att hitta en ny näringslivschef samt ytterligare en förvaltningschef. – Eva Malm är chef för omsorgsförvaltningen och hennes förordnande går ut sommaren 2014 och hon når då pensionsålder och har aviserat att hon kommer att sluta, berättar Stefan Johansson.
– Det är en oerhört tung förvaltning och därför vill vi vara ute i god tid. I den bästa av världar kanske någon kan börja redan till nästa sommar så att den nya kan gå sidan om tillsammans med Eva Malm under ett år, alternativt att Eva får en annan tjänst sitt sista år.

Vad gäller en ny näringslivschef vill inte Stefan Johansson springa handlingarna i förväg.
– Först måste vi ha klart med vilken rekryteringsfirma vi ska anlita och därefter kommer vi att sätta upp en kravspecifikation för jobbet. Därefter är frågan aktuell att ta upp.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser