Annons

Fjärde raka förlusten för BoIS

BoIS inkasserade på onsdagen sin fjärde raka förlust då man föll mot Assyriska på bortaplan. Om det finns något som helst att glädja sig över så ska det i så fall vara att laget äntligen lyckades göra ett mål då Fredrik Olsson reducerade i andra halvlek. Det räckte dock inte till någon poäng då Assyriska gjort två mål i första. Matchen slutade således 2-1 till hemmalaget.

De 1 361 åskådarna fick se en match med två ansikten. Den första halvleken var Assyriskas från början till slut och den andra var det BoIS som dominerade.
Assyriska började matchen i ett högt tempo och de gånger BoIS hade bollen pressade hemmalaget de randiga till misstag och det var efter en dylik press som 1-0 kom. Philip Andersson tappade bollen som sista man och Hezha Agai kunde ge Assyriska ledningen.

Annons
 

Södertäljelaget fortsatte att köra hårt och i samband med att Fredrik Svanbäck glidtacklade i eget straffområde med resultat att en motståndare föll blåste domare Antti Kanerva straff. Ivo Vazgec kastade sig åt höger där bollen kom men straffen var både hård och välplacerad och 2-0 var ett faktum.

Till andra halvlek bytte BoIS in Fredrik Olsson i stället för Mathias Andersson och genast blev det mer fart framåt. Samtidigt som Assyriska backade hem allt mer så gasade BoISarna och skapade ett rejält tryck. Assyriska hade dock en rejäl chans då Fuad Hyseni hade ett skott i stolpen efter en knapp timmes spel. Men i stället kom BoIS reducering knappt två minuter senare. En hög boll i djupet nådde Luka Mijalevic som nickade fram till en fri Fredrik Olsson som rullade in bollen i mål mellan benen på Robin Malmkvist i Assyriskamålet.
BoIS fortsatte att pressa men precis som tidigare hade man svårt att skapa några riktiga lägen.

BoIS assisterande tränare Hans Eklund är ödmjuk i sina utlåtanden.
– Det var ett rättvist resultat. Deras första halvlek var bättre än vår andra, är hans spontana kommentar.
– Att vi gör mål är oerhört skönt med det är svårt att vara glad av naturliga skäl. En spelare vill jag dock hålla fram och det är Luka Mijalevic som gick i 90 minuter och gjorde det bra.

I och med förlusten ligger BoIS på en nionde plats med sex poäng till godo på Degerfors som är det lag som har den översta av de två kvalplatserna till division 1. Närmast tar BoIS emot Ängelholm på måndag nästa vecka.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser