Annons

Öppet hus på stans gymnasieskolor

I kväll klockan 18-20 är det öppet hus på Landskrona stads gymnasieskolor. Elever som ska söka till gymnasiet, vårdnadshavare och andra nyfikna är välkomna att på plats få veta mer om programmen och skolorna. Det bjuds bland annat på levande tipsrunda, information, utställningar, laborationer, musik och utlottningar.

På Allvar Gullstrandgymnasiet träffar besökarna personal, lärare och elever från ekonomiprogrammet, estetiska programmet, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammet samt teknikprogrammet. Besökarna bjuds på musikunderhållning, laborationer, information och utställningar. Klockan 18.15 och 19.15, i lokal Uranus, hålls information av rektor Hanna Lönegård.
– På Allvar Gullstrandgymnasiet går alla de elever i Landskrona som valt ett högskoleförberedande program. Förutom de olika programmen har alla elever möjlighet att ta dykcertifikat och eleverna på ekonomiprogrammet kan bli diplomerad gymnasieekonomer. Hos oss finns även språkintroduktionen som erbjuder nyanlända gymnasie- och högstadieelever behörighet i svenska som andra språk, berättar Hanna Lönegård, rektor på Allvar Gullstrandgymnasiet.

Annons
 

Idrottsgymnasiet, NIU, kommer att vara på plats för att informera om idrottsutbildningarna och lotta ut biljetter till bland annat Landskrona BoIS och Landskrona Falcons. På Idrottsgymnasiet kan eleverna kombinera fotboll, innebandy eller golf med något av de nationella programmen på våra övriga gymnasieskolor.

Enoch Thulingymnasiet presenterar programmen för bygg- och anläggning, el- och energi samt industritekniska programmet. Här kan besökarna gå en guidad tipsrunda med levande frågor och svar och vinna fina priser. De som vill kan avsluta besöket med korvgrillning.
 Det är mycket lättare att på plats få en bild av vad programmen innebär, genom att prata med våra elever och vår personal. Ett öppet hus är ett perfekt tillfälle för både blivande elever och deras vårdnadshavare att göra just det, säger Mathias Jostvik, rektor på Enoch Thulingymnasiet.

Selma Lagerlöfgymnasiet informerar om barn- och fritidsprogrammet, om handels- och administrations-, hotell- och turism- restaurang- och livsmedelsprogrammet samt om vård och omsorgsprogrammet. De som vill besöka Selma Lagerlöfgymnasiet är välkomna att även besöka Restaurang Selma på Hotel Öresund. Där visar eleverna vid restaurang- och livsmedelsprogrammet sitt kök och hur de jobbar. Alla besökare har möjlighet att registrera sig för att delta i utlottningen av en trerätters middag för två personer på Restaurang Selma.

–  På alla våra skolor arbetar vi med ett entreprenöriellt förhållningssätt, det vill säga att elevens drivkraft och viljan att söka kunskap står i fokus. Genom att besöka oss blir det lättare att förstå vad det innebär i det dagliga skolarbetet, avslutar Mikael Thunberg, rektor på Selma Lagerlöfgymnasiet.


Är du nyfiken på hur de har det på El- och energiprogrammet ska du besöka Enoch Thulingymnasiet.

Besöksadresser:

Allvar Gullstrandgymnasiet – Idrottsvägen 35
Idrottsgymnasiet – Idrottsvägen 35

Enoch Thulingymnasiet – Emaljgatan 3-7 och Idrottsvägen 40

Selma Lagerlöfgymnasiet – Kvarngatan 8 och Restaurang Selma på Hotel Öresund

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser