Annons

BBK ett steg närmre trean

Dramatiken var påtaglig men så var det också något av en seriefinal som utspelade sig på Ulkavallen igår. Borstahusens BK kunde genom ett sent men mycket tjusigt mål av Alexander Sävström vinna med 3-2 mot tabellettan Hittarps IK.

Hittarp kom till spel med tio raka segrar och senast laget förlorat var mot just BBK. Den gången var det Christian Andersson som gjorde det avgörande målet med endast sekunder kvar av ordinarie tid.
Det var minst lika spännande i hällregnet på Ulkavallen igår.

Annons
 

Efter 1-1 i halvtid där BBK tidigt hamnat i underläge och där gästerna var strået vassare visade hemmalaget stort hjärta i andra halvlek. Måns Sörensson hade kvitterat efter en halvtimmes spel och 20 minuter in i andra halvlek var det dags igen för den forne stortalangen som bekant hoppade av från fotbollen men som alltså nu är tillbaka.
Med ett stenhårt skott i bortre burgaveln fick den tidigare BoIS:aren och U-landslagsmannen paraplyerna runt planen att höjas mot skyn.

Helt naturligt föll BBK nu allt längre ner i banan och försvarade sin ledning. Den tungsprungna planen krävde sin tribut och det var tunga ben i båda lägrena när slutminuterna kröp allt närmre.
Kanske inte oväntat, men inte rättvist, kunde Hittarps Mattias Hellberg med blott fyra minuter kvar på matchuret stänka in 2-2 inte minst till våldsam glädje för lagets målvakt som vände sig mot Urban och Co och utlovade ytterligare ett mål i matchen.
Så rätt han skulle få. Minuten senare drev BBK upp bollen på högerkanten och ett snyggt knorrat inlägg nådde fram till Alexander Sävström som tryckte in slutresultatet 3-2.
Gissa om det tjöts bakom mål?

BBK och Hittarp ligger därmed på samma poängtal, 50, men 042:orna har fem mål bättre i målskillnad när två matcher återstår i serien. Skulle båda lagen vinna sina återstående matcher talar dock mycket för att lagen springer på varandra i division 3 nästa år då även bästa serietvåan tar steget upp, en plats som BBK just nu innehar.


Christian Andersson laddar för ett avgörande mål men denna gången var det inte han som blev matchvinnare.


Utan istället kunde Borstahusen fira Alexander Sävströms 3-2 mål bakom stolpen, ingen vill ju vara med på bild och riskera att få böta till lagkassan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser