Annons

Nicholson-blåsningen får rättsligt efterspel

En av sommaren 2011 års stora snackisar i Landskrona var att den amerikanska superskådespelaren Jack Nicholson skulle dyka upp på en konsert i Landskrona. Nu var det istället en så kallad ”look-a-like” som uppenbarade sig och bluffen har nu resulterat i att Landskrona Riksteaterförening har stämt Zatankai TCB, vilka var de som stod för det praktiska samt Ulf Nilsson som är bandmedlem i The Cadillac Band (TCB). Sammanlagt kräver Landskrona Riksteaterförening 211 000 kronor.

Det var den 11 juni i fjol som händelsen bakom stämningen utspelade sig. På scenen spelade The Cadillac Band tillsammans med bland andra Svenne Hedlund, Ebbot Lundberg och Tommy Körberg. Och det var när den sist nämnda spelat en låt som ”Jack Nicholson” dök upp på scenen. Någon minut senare försvann han i en limousin.

Annons
 

Ulf Nilsson vill inte kommentera eftersom han inte tagit del av stämningen men uppger att Tommy Olsson, ordförande i Landskrona Riksteaterförening, någon dag innan spelningen fått reda på att Jack Nicholson inte skulle dyka upp.
– De hänvisar till en mejlkonversation men det hände en hel del några dagar innan spelningen, säger Ulf Nilsson och säger på en rak fråga att Tommy Olsson ljuger när han säger att han inte visste om ”look-a-liken”
– Ja, han ljuger, säger han och hänvisar till ett avtal.
– Har ni läst vårt avtal? Om det inte är med i stämningshandlingarna så får våra advokater se till så att alla får ta del av det.

Dagen efter spelningen blev det känt att det inte var Jack Nicholson som varit i Landskrona, något som Landskrona Riksteaterförening betalt pengar för.
– De betalade 111000 kronor för att Jack Nicholson skulle komma och därför känns det inte så konstigt att de känner sig lurade och vill ha tillbaka pengarna, säger jur. kand. Dan Nordenberg på Advokatfirman Bergman & Persson i Landskrona, vilka företräder Riksteaterföreningen.
– Dessutom har föreningen fått dåligt anseende och kräver 100 000 kronor i skadestånd. Det finns fortfarande de som tror att det var Landskrona Riksteaterförening som lurade publiken men faktum är att det var de som blev lurade, säger Dan Nordenberg.
Det är klart att vi fick höra både det en och det andra. Man känner ju sig som en idiot men Ulf Nilsson var mycket övertygande och jag vet att han har ett stort kontaktnät, säger Tommy Olsson, ordförande i riksteaterföreningen och bedyrar att han inte hade en aning om ”bluffen”.
– Nej, det kan jag lova på heder och samvete.

Det var också klart att Kevin Costner skulle dyka upp och för detta betalade Landskrona Riksteaterförening 70 000 kronor. Dessa pengar har dock betalats tillbaka.
– Vi får väl se om de tänker betala tillbaka de övriga kostnaderna också, säger Dan Nordenberg och avslutar.

Vid en första kontakt med Zatankai har de sagt att de inte kommer att betala. Därför har vi nu stämt dom och nu kommer detta att delges företrädarna för företaget samt för Ulf Nilsson. Sedan får allt ha sin gilla gång och det kan ta lång tid innan allt är klart.

Ord står uppenbart mot ord och det sista är inte sagt. Det återstår och se om hela soppan går till domstol eller om det nås en uppgörelse, vilket inte är ovanligt i tvistemål.


– I love you!

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser