Annons

Landskronahem vill bygga LSS-boende i Sandvången

Landskronahem har planer på att bygga ett LSS-boende i den före detta panncentralen och tvätten i Sandvången. Det kom fram i samband med en presskonferens efter att stadsbyggnadsnämnden haft möte och där beslutat att godkänna en planändring för den aktuella fastigheten.

I den aktuella byggnaden finns idag bland annat en målerifirma samt BoIS supporterklubb Black & White.
– Jag vill inte diskutera den frågan innan alla beslut är tagna och det lär ta cirka två veckor, säger Landskronahems VD Helena Fremle.

Annons
 

Att boendet ska byggas i Landskronahems regi om allt går som det ska bekräftar hon dock.
– Ja, det blir vi som kommer att bygga. Mer säger jag inte i dagsläget.

En betydligt mer aktuell punkt hos Landskronahem är att det gamla brandskadade huvudkontoret på Karlslundstorget ska rivas inom kort. ”Rivningen påbörjas i oktober” står det att läsa i ett informationsblad som gått ut till samtliga Landskronahems hyresgäster.
– Det stämmer att vi börjar rivningsarbetet nästa månad men hur det kommer att se ut när allt är klart vet jag inte idag. Det blir dock någon typ av sluttning ner mot parkeringsplatsen som ligger i anslutning till torget, säger Helena Fremle.

Vad gäller den aktuella platsen så finns det med i kommunens översiktsplan att eventuellt öppna upp bussgatan mellan Pilängen och Pilåkern för att knyta ihop den med Idrottsvägen och detta är något som VD:n välkomnar.
– Det är ju ingen fråga som ligger på vårt bord utan på kommunens. Men det är klart att det hade varit ett drag i rätt riktning. Frågan har varit aktuell till och från i flera år och blir det av inom det närmaste så är det positivt, säger Helena Fremle.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser