Annons

BoIS föll mot tabelljumbon

470 minuters fotboll, lägg därtill ett antal övertidsminuter. Så länge sedan är det BoIS gjorde mål i Superettan. Idag förlorade man mot jumbolaget Värnamo med 1-0 inför årets sämsta publiksiffra, 2032. Bortalaget vann till och med publikmatchen överlägset då det vid ett antal tillfällen hejades rejält på Värnamo från sittplatsläktaren medan det var helt tyst på engelska läktaren under precis hela matchen.

Det finns inte mycket att glädja sig åt idag om man är BoISare. Inte ens det faktum att man hade hela 22 avslut varav 10 på mål.
– Det är klart att det är positivt men det står 0-1 i resultat och därför har jag svårt att glädjas, kommenterade BoIS tränare Henrik Larsson efter matchen.
Och visst skapade BoIS chanser. En himla massa mer eller mindre bra men klart är att självförtroendet inte är på topp. På fyra minuter var såväl Abdou-Fatawou Dodja som Amethyst ”Surprise” Ralani fri med Bill Halvorsen i Värnamomålet i exakt samma vinkel men båda avsluten gick rakt på keepern.
I stället kontrade Värnamo in 0-1 genom Behar Ferizi som efter ett par turer med försvaret lyckades peta in bollen.
Ett par minuter senare kom Robin Eliasson Hofsö fri på vänsterkanten men ett för tidigt avslut kunde räddas av Halvorsen i målet.
BoIS hade ytterligare ett par bra chanser men bland annat Fredrik ”Mini” Svanbäck och Macus Lantz fick se sina avslut gå över ribban.

Annons
 

Efter en dryg timmes spel trodde de flesta att det skulle lossna med målskyttet. En Värnamoförsvarare fick bollen på handen och domare Jim Petersson pekade på straffpunkten. Fredrik ”Mini” Svanbäck slog den dock inte bättre än att målvakten kunde klistra bollen.
Efter straffen pressade BoIS rejält och hade en hel del bra chanser, bland annat genom inbytta Fredrik Olsson och senare även Luka Mijaljevic men bollen ville helt enkelt inte in i mål.
– Vi har satt oss i denna situationen själv och vi har inte råd att deppa ihop. Det gäller att glömma denna matchen fort och fokusera framåt. Redan på onsdag möter vi Assyriska på bortaplan och den matchen är tuff på förhand, säger BoIS tränare Henrik Larsson.


Bill Halvorsen i Värnamomålet spelade en av de stora huvudrollerna på IP då hans lag tog tre pinnar mot BoIS.


Abdou-Fatawou Dodja hade kom lite ur vinkel och hans skott gick rakt på målvakten.


Behar Ferizi gör 0-1 och så var den kvällen förstörd för de randiga.


I slutet av matchen satsade BoIS allt framåt. Bland annat så var Ivo Vazgec uppe vid två fasta situationer. Inget hjälpte dock.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser