Annons

Fortsatt bad- och simförbud på inomhusbaden

Vattenkvalitén på stadens inomhusbad är fortfarande inte tillfredsställande. Det var i måndags vi kunde berätta att Läktarbadet och Karlsundsbadet tvingats stänga sedan jordbakterien pseudomonas aeruginosa upptäckts i vattnet.

Tidigast på fredag kan fritidsförvaltningen få svar från laboratoriet om badvattenprovet är godkänt så först då vet man om de båda baden kan öppna till helgen.
Först var det kaklet som släppte i bassängbottnen som förlängde utomhussäsongen för stadens aktiva simmare och nu har man drabbats av en veckas avbräck i träningen.
– Det är speciellt olyckligt för de av våra simmare som förbereder sig för SM och världscupssimningar,  säger Bo Ekström, ordförande i Landskrona Simsällskap.
 
Tidigast på lördag räknar simklubben kunna vara tillbaka i Läktarbadets bassäng.
– Därmed har vi fått ställa in all träning och undervisning i stora bassängen fram till lördag. Däremot påverkas inte undervisningen i lilla bassängen, säger Bo Ekström.

Annons
 

Gammal hederlig landträning har fått ersätta.
– Det har blivit löpning i Karlslund och styrketräning istället. Vi har också kunnat boka in någon simtid i Höganäs. Här har vi tur som har hjälpsamma föräldrar som har möjlighet att köra.

Bo Ekström har en egen teori vad som kan ligga bakom att bakterien fått fäste i bassängerna.
– Eftersom detta aldrig hänt tidigare så kan en tänkbar orsak vara att man nu höjer temperaturen rejält i Karlslundsbadet en dag i veckan i samband med vattengymnastiken, funderar han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser