Annons

Danskt hål i väggen vid Rådhustorget

Hösten 2009 slog Per och Mette Jörgensen upp portarna till sitt ”Mat-tempel” på Eriksgatan. Konceptet har gått så bra att man imorgon, torsdag öppnar en liten minibutik vid Rådhustorget.
– Det blir ett, vad man brukar kalla, ett hål i väggen, berättar Per Jörgensen då han bjöd sina stamkunder från Eriksgatan på röd pölse med bröd i den lilla butiken.
– Jag hade gått och tittat på lokalen under tre månader innan jag bestämde mig för att slå till. Jag tror att det kan bli bra. Vi riktar oss framför allt till de som inte kör bil. Här ligger vi på en gågata med all den tillströmning av folk som det innebär och förhoppningsvis har jag mat som kan locka den hungrige, säger han och skrattar glatt.

Någon regelrätt restaurang är det inte fråga om. Tvärtom.
– I Danmark kallar vi sådana butiker för ”tutter”. Det är ett ställe dit man går, pekar på den mat man vill ha och får den i en förpackning för att ta med sig.

Annons
 

Naturligtvis kommer det, precis som i butiken på Eriksgatan, att serveras smörrebröd, fläskesteg och andra anrättningar och i framtiden vill Per Jörgensen sälja fläskestegsburgare med bröd, vilket blivit populärt de senaste åren.
– Det ska jag ha när allt är klart men för det krävs speciella fläktar vilket jag inte har på plats nu.

Till en början kommer den fryntlige dansken att ha öppet under dagtid men i framtiden kan det bli aktuellt med andra öppettider.
– Vi får se hur det blir framöver. Men klart är att öppettiderna kommer att bli längre om det är något på gång i centrum, typ karnevaler eller andra evenemang. Vi har kommit till Rådhustorget för att stanna och bli en naturlig plats dit man går för att få i sig lite dansk mat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser