Annons

Språkvecka på biblioteket

Under en dryg veckas tid, med start imorgon, bjuds det in till Språkvecka på Landskrona stadsbibliotek. Med språk som gemensam nämnare kommer besökarna att kunna ta del av en rad föreläsningar och aktiviteter. Språkveckan avslutas på den Europeiska språkdagen den 26 september med ett föredrag av Jonas Hassen Khemiris som talar om bra berättande.

Bakgrunden till arrangemanget är att uppmärksamma den språkliga mångfald som finns i Europa och i Landskrona, att främja interkulturell förståelse, samt visa vilka möjligheter personer med bra språkkunskaper har att arbeta och studera utomlands. Språk blir en allt viktigare resurs i samhället med makt att påverka och inspirera, därmed kan Landskronas mångkulturalism ses som en stor styrka, säger Erik Larsson, samordnare för Europa Direkt Skåne Nordväst som tillsammans med biblioteket tagit initiativ till Språkveckan.

Annons
 

Samtliga aktiviteter under språkveckan är gratis och öppna för allmänheten.

Bortsett från torsdagens föreläsning med Maria Sjöström Gisslén som äger rum i Allvar Gullstrandgymnasiets aula, sker alla aktiviteter på Landskrona stadsbibliotek. Program enligt följande:

Onsdag 19/9 kl. 17.00 – Filmklubb för vuxna. Premiär för filmklubb med efterföljande samtal.
Torsdag 20/9 kl. 10.00 – Språk gör dig rik; EU och språken. Föreläsning med Maria Sjöström Gisslén, handläggare för språkfrågor vis EU-kommissionens representation i Stockholm.
Torsdag 20/9 kl. 17.30 – Språkcafé. Premiär för Landskronas språkcafé som riktar sig till alla som vill träna att prata svenska. Arrangeras i samarbete med Individuell människohjälp.
Lördag 22/9 kl. 12.00 – Freedom of expression in Iran. Samtal med Parvin Ardalan, journalist som i hemlandet Iran dömts till mer än tre års fängelse för sin kamp för kvinnors rättigheter och som idag lever som fristadsförfattare i Malmö. Samtalet förs på engelska.
Onsdag 26/9 kl. 19.00 – Bra Berättelser Berör. Föreläsning med Jonas Hassen Khemiri, hyllad författare, dramatiker och språkfantast.

Föreläsningen med Jonas Hassen Khemiri markerar slutet för Språkveckan och sammanfaller med den Europeiska språkdagen, som firats den 26 september varje år sedan 2001. Syftet med dagen är att lyfta fram vikten av språkkunskaper, inspirera till språkstudier och öka kunskapen om Europas omfattande språkkarta.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser