Annons

Brandmän spelar fotbollsmatch med ungdomar på Dammhag

På fredag den 21 september firas runt om i världen den Internationella Fredsdagen – Peace One Day. I Landskrona uppmärksammas dagen bland annat med en fotbollsmatch på Dammhagsskolans konstgräsplan där bland annat personal från räddningsstjänsten deltar.

På många ställen arrangerar man en fotbollsmatch för fred – One Day One Goa, och det tänker vi göra här också, säger Christophe Contassot från föreningen Vi är Landskrona.

Annons
 

Det hela går av stapeln på Dammhagskolans skolgård och fotbollsplan med start kl.12.00 på fredag.
– Det blir blandande lag med både unga och vuxna, från bland annat räddningstjänsten som spelar fotboll tillsammans. Barn från Dammhagskolan skapar med palettens alla färger ett jättestort Fredsmärke, säger Christophe Contassot och plockar fram ett ess ur rockärmen.
– Landskronas egen världsmästare, boxaren Armand Krajnc kommer också och han håller inspirationstal för barn, unga och vuxna om fred, tolerans och om att tillsammans nå sina mål.

Dagen avslutas kl. 15.00 på Landskrona Stadsbibliotek med visning av filmen Peace One Day samt filmberättelser gjorda av unga landskronabor. Internationella Fredsdagen i Landskrona arrangeras av VäL och Cityidrott i samarbete med Rädda Barnens lokalförening samt Dammhagskolan, Hållplats 261, Stadsbiblioteket och Landskorna stad.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser