Annons

Stenhård sommarträning för gymnaster

Medan vi andra låg på stranden, laddade batterierna och bara njöt av vår ledighet har Landskrona Kvinnliga GFs gymnaster svettats.

Säsongen för gymnaster i rytmisk gymnastik avslutades i början på juni och sedan hade flickorna en välförtjänt ledighet på cirka tre veckor.
– I början på juli startade dock träningen åter med träningsläger på hemmaplan. Två pass om dagen med Johanna Bonow och Ida Nordehammar som gästtränare, meddelar Jenny Engdahl-Petersson från Landskrona Kvinnliga GF.

Annons
 

Tjejerna fick öva på grundläggande element och några nya program. Efter detta följde tuffa veckor med ryska tränaren Natasha Belkina.
– Det handlade en del om förbättringar och förändringar i befintliga program. Någon ny komposition, men framför allt stentuff träning med hög nivå och hårda krav, säger Jenny Engdahl-Petersson vars elitflickor fick slita i gymnastiksalen på Albanoskolan cirka sju timmar om dagen.
– Så är det om man vill bli bra.

Natasha Belkina som bor och arbeta i Maribor, Slovenien tog semester för att besökta och träna tjejerna i Landskrona.
– Det är vi mycket tacksamma för.

Därefter följde ett träningsläger i Lindesberg för en del av flickorna, med ryska och vitryska tränare på plats. I Lindesbergs finns även idrottsgymnasium med inriktning på rytmisk gymnastik.
– Det är en fantastisk anläggning som LKGFs gymnaster fick träna i.

Josefine Olsson och Emma Lindahl fortsatte sedan till Örnsköldsvik för en vecka med landslaget och träningsläger där. Finslipning av element ur flickornas program och träning med inriktning på ”kravprofilen” blev det under ledning av Tanja Milchakova, landslagscoach.
– Och nu har vi avslutat med träningsläger på Lingvallen med både gymnaster från regionens klubbar och den riksomfattande rekryteringsgruppen där Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli ingår, avslutar Jenny Engdahl-Petersson som tillsammans med övriga ledare och gymnaster i LKGF med tillförsikt ser fram emot Lag-SM som startar upp säsongens tävlingar i Kristianstad Arena den 29 – 30:e september.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser