Annons

Landskronaboxare siktar på OS 2016

Omar Abdul-Majid är ett boxningslöfte som vi skrivit om tidigare. Målet är att en dag tävla för Sverige i OS och därefter satsa på proffsboxningen.
Den idag 18-årige talangen boxades i helgen Öresundscupen i Malmö och kunde efter två matcher lyfta segerpokalen.
– I semifinalen mötte jag Sverre Glad från norska Törnsbergkamraterna och vann med 3-0. Samma siffror blev det i finalen då jag mötte Bagera Mohammed från Göteborg, sammanfattar Omar Abdul-Majid som även utsågs till turneringens bästa boxare.
– Jag tränar fem dagar i veckan och det har gett resultat. Det kändes riktigt bra, säger den unga boxaren och berättar att hösten redan är planerad.
– Det är nu full fokus på träningen igen för i november är jag uttagen för Sverige i junior-VM som avgörs i Armenien.

Omar Abdul-Majid bor i Landskrona och tränade tidigare med Landskrona boxningsklubb. Bristen på ledare har dock gjort att föreningen inte har någon verksamhet, vilket är synd enligt Omar Abdul-Majid.
– Det var skönt när man kunde ta sig ut till idrottshallen och träna och jag tyckte att min dåvarande tränare Krister Backman var bra. Men nu boxar jag för Helsingborgs Boxningsklubb och det funkar bra det också.

Annons
 

Omar Abdul-Majid har boxats sedan 7-8 årsåldern och det yttersta målet i karriären är att bli proffsboxare. Innan det har han dock en dröm som ska uppfyllas.
– 2016 går OS i Brasilien och dit ska jag. Men efter OS så vill jag satsa på en proffskarriär.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser