Annons

En magisk eftermiddag på slottet

Det blev inte bara ett utan två uruppförande vid avslutningen på gårdagens Glumslövsdag. De lokala värlsartisterna Peter Wildoer från Darkane, Björn Strid från Solilwork och Night Flight Orchestra och Mikael Jepsen från the Ark hade tillsammans med ett knippe andra duktiga musiker bildat Glumslöv ALLSTARS. Igår var det premiär för bandet vid den stora välgörenhetsgalan på Örenäs.
– Utöver att vi fick höra Glumslövslåten ”Green Hills of Glumslöv”, skriven och komponerad av Björn Strid gjorde bandet en ny och egen tolkning av ”Flickan från Backafall”, berättar Lennart Pettersson ordförande i Glumslövs Byalag.

– Det var magiskt när låtarna framfördes och dessutom andra låtar alla med anknytning till Glumslöv. Magin blev inte sämre när en av våra unga musikaliska talanger Joel Aspeheim förenade sig och spelade tillsammans med världsartisterna, säger Lennart Pettersson som dessutom fick njuta av Domnivet, Rydebäcks Gospelkör och Blue Stomp (kulturskolans egen unga orkester).

Annons
 

Galans eminenta konferencier Maggie Nilsson hade ett tufft jobb att hålla ordning på musikerna och de uppemot 800 personerna i publiken som infunnit sig på Örenäs Slott.
– Tala om en magisk eftermiddag på slottet!
Glumslöv ”poesins och musikens vagga” fick också av fullmäktiges ordförande Lennart Söderberg motta en gåva på 10 000 kronor till Glumslövs Musikfond.
– Vår ambition är att detta skall möjliggöra för Glumslövs Byalag att årligen dela ut ett stipendium till en talangfull musiker från byn, poängterar Lennart Pettersson som även passar på att ”rikta ett stort tack till Örenäs Slott och alla som gjort Glumslövsdagen 2012 till en fantastisk dag”.

– Inom kort kommer vi att redovisa hur mycket pengar som samlats in till Barncancerfonden, vars ordförande Claes-Göran Österlund under gårdagen fick motta många checkar, utlovar Lennart Pettersson.

Sista tonerna från Glumslövsdagens avslutning har knappt hunnit klinga ut men redan är Byalaget på tårna.
– Nu trappar vi upp och laddar för Glumslövs bidrag till Landskrona Stads 600-årsjubileum. Vi kan redan nu lova en hel vecka med olika aktiviteter som avslutad med en stor fest, Glums BALUNS, med professionell matlagning och professionell musik. Har vi tur kanske den nybildade musikkonstellationen Glumslövs ALLSTARS spelar, avslutar Lennart Pettersson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser