Annons

Bakterie orsakar stängda badhus

Det var inte länge sedan Läktarbadet tvingades ha stängt på grund av kakelbyte och nu tvinga såväl Läktarbadet som Karlsundsbadet att stänga igen. Anledningen är att en bakterie upptäckts i vattnet. Förhoppningar finns att badet åter kan öppna på onsdag men inget är säkert.

Regelbundna prover tas på bassängvattnet i badanläggningarna i Landskrona. Senaste provsvaret från Karlslundsbadet visade att halten av bakterien Pseudomonas aeruginosa överstiger gällande riktvärde. Därför stänger kommunen badet tills värdena åter är acceptabla.
– Av säkerhetsskäl stänger vi Karlslundsbadet och Läktarbadets stora bassäng omgående. Under måndagskvällen påbörjas åtgärder med extra klorering sedan tas nya prover under morgondagen. Så fort provsvaren är bra öppnar baden igen för verksamhet, säger Göran Nyström, chef på kommunens fritids- och kulturförvaltning.

Annons
 

Hur lång tid det tar innan man får provsvaren vet inte Göran Nyström.
– Det beror på om de behöver odla några prover. Behövs inte det så hoppas jag att vi kan öppna på onsdag. Annars vet jag inte hur lång tid det kan ta.

På Citadellbadet hade man under en period i somras problem med kloreringen.
– Den gången berodde det på leverantören. Det blev en miss i leveransen av klor och därför bytte vi helt enkelt leverantör och därefter fungerade det som det skulle.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser