Annons

Utställning och boksläpp om trädgårdar och landskap

Författaren Tonie Lewenhapt och fotografen Ralf Turander släpper på söndag en alldeles ny bok som på ett vackert men enkelt sätt visar upp skånska trädgårdar och dess landskap. Samtidigt invigs en vandringsutställning på Landskrona museum med samma namn som boken – Längtans landskap och Minnets trädgård.
– Det är en unik utställning i den meningen att det sker i samband med ett boksläpp. Den kombinationen har vi aldrig haft på museet förrut, säger museichefen Elisabeth Arvidsson.

Både författaren och fotografen vurmar starkt för de svenska och skånska trädgårdarna.
– Det har alltid talats om engelska och japanska trädgårdar men jag tycker att vi har ett ansvar att försöka bevara våra egna trädgårdar och den natur som omger oss och det är också det väsentliga med boken och utställningen, säger Tonie Lewenhaup samtidigt som hon och Ralf Turander visar runt på utställningen.
– Vi har inte gjort något med bilderna. Vi vill helt enkelt visa hur det ser ut i verkligheten. Därför bestämde vi dagar som vi skulle ut och fotografera och då åkte vi ut oavsett väder och vind. Det var bara vid ett tillfälle vi var tvungna att vänta för då stod solen rakt in i linsen och det funkade inte, säger Ralf Turander.

Annons
 

Anledningarna till att utställningen börjar just i Landskrona är flera.
– För det första har jag bott i kommunen i över fyrtio år och under dessa har jag haft åtskilliga kontakter med museet. Dessutom vet jag att Landskrona museum satsar seriöst på fotoutställningar, säger Tonie Lewenhapt.

En del fotografier pryder väggarna på museet medan andra står på stafflin.
– Det är för att utställningen ska kunna visas i olika miljöer. Tanken är tillexempel att bibliotek ska kunna visa fotografierna och de har inte alltid så mycket plats på väggarna, säger Elisabeth Arvidsson och hälsar allmänheten välkommen på söndag klockan 14.00.
– Då är det vernissage och såväl Tonie Lewenhapt och fotografen Ralf Turander kommer att vara på plats och berätta om bilderna och boken.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser