Annons

Nya livbojar vid Öresund och vallgravarna

De som promenerar längst Landskronas strandpromenad eller vallgravarna kring Citadellet kan knappast undvika de många nyuppsatta livbojarna. De är räddningstjänsten i Landskrona som har kontaktat ansvariga på kommunen samt på Statens Fastighetsverk och påpekat bristerna.
– Vi har satt upp ett femtontal nya livbojar, säger Tom Sörensson på fritid- och kulturförvaltningen.
– Vad gäller officiella stränder så måste det finnas livbojar på var hundrade meter men vi har även satt upp nya vid strandpromenaden Linjen för vi vet att folk brukar bada där.

Ännu fler bojar har Statens Fastighetsverk satt upp vid vallgravarna.
– Det rör sig om cirka 20 stycken. De som vi haft tidigare har haft en tendens att få fötter men nu har vi satt upp nya och dessutom på nya ställningar som är betydligt bättre, säger Statens fastighetsverks förvaltare Maria Nordh.
– Vad det kostat har jag ingen aning om men det spelar ingen roll. Människoliv går inte att mäta i pengar. Det är klart att det ska finnas livbojar. Vi vill ha så mycket folk som möjligt kring våra anläggningar och då ansvarar vi även för besökarnas säkerhet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser