Annons

Landskrona först i landet med studentavslutning på nationaldagen

Nästa år kommer med all sannolikhet studentavslutningen firas på självaste nationaldagen den 6 juni trots att dagen nuförtiden är en så kallad röd dag. Det är med anledning av jubileumsfirandet som utbildningsförvaltningen tillsammans med jubileumskommittén beslutat att slå ihop de båda dagarna.
– Firandet av nationaldagen har väl inte varit det bästa medan studenten firas med pompa och ståt. Vi ställde oss därför frågan om man inte kunde slå samman de båda, säger Tomas Johansson, utbildningsförvaltningens chef i Landskrona.
– Och vi är helt överens. Vad som återstår nu är att förhandla med arbetstagarnas fackliga representanter men jag räknar med att det inte ska vara några problem.

Den merkostnad som det innebär rent lönemässigt står jubileumskommittén för.
– När nationaldagen gjordes till helgdag 2005 höjdes röster för att studenten skulle firas samtidigt i hela landet men det blev aldrig något. Därför känns det extra kul att vi blir först i landet med detta nästa år, säger Tomas Johansson.
Grundskolorna kommer att ha sin avslutning den 13 juni som planerat.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser