Annons

Massor av festligheter i Glumslöv

På söndag lär glumslövsborna gå man ur huse då det är dags för den årliga Glumslövsdagen.
I år är det dessutom festligare än någonsin då det samtidigt firas 1200-års jubileum med en stor välgörenhetsgala till förmån för Barncancerfonden.

Igår var det upptaktsmöte för Landskrona Stads 600-års jubileum och här presenterades bland annat låten om Landskrona, skriven och komponerad av Rickard Malmsten bördig från Glumslöv. Nu verksam i Honkong och en stor och erkänd musiker.
– Ifrån Glumslövs Byalag noterar vi att poesins och musikens vagga finns här. På söndag kan man lyssna på uruppförande av låten om Glumslöv ”Green Hills of Glumslöv”. En rockballad skriven och komponerad av Glumslövsbon Björn Strid, sångare i Soil Work och Night Flight Orchestra, säger Lennart Pettersson, ordförande i Glumslövs byalag med anledning av det på söndag är dags att fira just Glumslövsdagen.
–  Nämnas kan att Björn har mer än 250000 fans och att han blivit tillfrågad om att medverka när Helsingborgs nya Arena invigs tillsammans med bland andra Erik Saade. Ryktet säger också att han accepterat.

Annons
 

Musikupplevelse som garanterat blir något utöver det vanliga sker på Örenäs Slott vid 15-snåret och är en del i en välgörenhetskonsert.
– Det blir en musikalisk upplevelse för hela familjen. Utöver uruppförande av Glumslövslåten med Glumslöv ALLSTARS bestående av bland andra Björn Strid, Peter Wildoer (Darkane) och  Mikael Jepson (The Ark) kommer kulturskolans ungdomsorkester, Domnivet och  Rydebäcks Gospelkör.

Under konserten kommer gymnaster från Glumslövs Gymnastik och Idrottsförening att iförda Barncancerfondens tröjor att samla in pengar till Barncancerfonden.
– I en paus kommer Barncancerfondens ordförande att dels ta emot de gåvor som samlats in och dels informera om hur pengarna används. Detta kommer att övervakas att notarius publicus som naturligtvis också finns på plats, berättar Lennart Pettersson som kommer att ha hjälp av konferencier Maggie Nilsson att hålla ordning på allt och alla.

För de som har problem att ta sig till Örenäs Slott kommer det att finnas en minibuss som kommer att köra dit. Bussen utgår från Glumslövs Kyrkas parkering och transporten är gratis. Avgång kl. 14.30  Det finns också möjlighet att ta denna buss tillbaks.

Glumslövsdagen innehåller ytterligare en mängd programpunkter.

Från klockan 10 bjuds det å fotboll på idrottsplatsen och inne i idrottshallen visar lokala företagare upp sig.
Klockan 11.45 blir det sedan pompa och ståt på Glumslövs station när det är dags att döpa ett  pågatåg. Kulturskolans ungdomsorkester spelar och såväl kommunalråd som fullmäktiges ordförande och representanter från Skånetrafiken finns på plats

Direkt efter dopet tar man sig ner till Glumslövs bibliotek där det kl. 12.30 är dags att inviga  utställningen Glumslöv 1200 år. Strax före invigningen börjar så friluftsgudstjänsten med inslag  av lokala musiker  mitt i vimlet på medeltidsmarknaden. Det blir närodlat och lokala produkter.

Noterbart i sammanhanget var att man på Glumslövs skola igår arrangerade en aktivitetsdag till förmån för Barncancerfonden. Här hölls bland annat en auktion med en mängd signerade idrottströjor, bland annat från Jonas Olsson, Pontus och Alex Farnerud, Rasmus Lindgren, Landskrona BoIS:s A-trupp, Malmö FF:s A-trupp, NHL-proffsen Markus Johansson och Mattias Sjögren med flera. Dessutom auktionerades flera andra spännande produkter, prenumerationen, konstverk och hotellövernattningar ut, som alla drog in pengar till söndagens välgörenhetsgala.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser