Annons

Getingar stoppade skoljoggen

Minst sagt folkilskna jordgetingar gick i förmiddags till attack mot barn och skolpersonal när Västervångskolan arrangerade den årliga skoljoggen runt Exercisfältet.
– Det var när de yngre årskurserna sprang skoljoggen som jordgetingarna stack cirka 20  personer. En av lärarna fick föras akut med ambulans till sjukhuset. En liten flicka fick inte mindre än sex stick. Vi tog omedelbart beslut om att ställa in högstadiets skoljogg, berättar Peter Andersson, rektor vid Västervångskolan.

Det händer mer eller mindre årligen att getingarna runt Exercisfältet så här års visar upp ett jäkla humör.
– Denna gången var det inte heller på ett ställe som getingsticken kom utan det har skett lite runt om fältet, säger Peter Andersson som dock lovar eleverna i högstadiet att skoljoggen blir av vid ett senare tillfälle.
– Nu ska niorna ut på två veckors praktik. Därefter hoppas vi kunna genomföra skoljoggen och att getingarna då funnit ro.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser