Annons

Kurder från Landskrona manifesterar i Helsingborg

Många Landskronabor med rötter i Kurdistan kommer att åka till Helsingborg på torsdag. Anledningen är att det kommer att hållas en stor manifestation på Stortorget för frigivandet av den kurdiske ledaren Abdullah Öcalan som sedan 13 år sitter med en livstidsdom i turkiskt fängelse. En av de som åker till Helsingborg är Gulistan Batak.
– Jag åker såväl som representant för Folkpartiet som medlem i den Kurdiska internationella kvinnoföreningen i Helsingborg. men även som privatperson, säger hon.

Abdullah Öcalan ses som den stora ledaren för det kurdiska folket som kämpar för politisk status för Kurdistan, det vill säga stora delar av östra Turkiet och Syrien, Iran och Irak.
– Man kan jämföra Öcalan med Nelson Mandela. De fängslades båda för sin frihetskamp. Abdullah Öcalan sitter sedan 14 månader helt isolerad på fängelseön Imrali och han har ingen kontakt med omvärlden. Det är dags att världen får upp ögonen nu.

Annons
 

Samlingspunkten för torsdagens manifestation, som börjar klockan 11.00, är en buss med parlamentariker för det kurdiska partiet BDP i Turkiet och representanter för PYD partiet i Syrien, samt kurdiska artister. Turnén, som började i lördags går genom 69 städer i åtta länder. Kurdiska föreningar och medlemmar väntas följa bussen i konvoj till de torgmanifestationer som planeras i Helsingborg, Göteborg, Uppsala, Gävle och Stockholm.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser