Annons

En lovsång till Landskrona

Den i Hongkong boende jazzmusikern Rickard Malmsten har lagom till Landskronas 600-års jubileum förärat staden med en låt, ”Landskrona det är du – ja det är jag”.
– Staden har saknat ett eget musikstycke, en egen hymn, eller vad vi ska kalla det, sa basisten när han nyligen var på blixtvisit i födelsestaden.

Efter att i somras ha tillbringat sina sedvanliga veckor i Landskrona bar det av till Estland och familjens hus, där Rickard Malmsten skriver mycket av sin musik.
– Det var här inspirationen till ”Landskrona det är du – ja det är jag” infann sig, sa han och lät Landskrona Direkt lyssna på en första demo.
– Staden är otroligt vacker och har ett fantasiskt läge. Dessutom finns här en intressant historia och en härlig mix av människor. Det har jag försökt fånga i texten.

Annons
 

Under en hektisk dag for sedan Rickard runt i Landskrona och hann presentera sin idé för såväl kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg som för personalen på jubileumskontoret innan en ny demo spelades in med Annette Kumerle Lindwall på sång.
– I originalet hoppas jag sedan att en barnkör kan sjunga med, lite som i Cornelis Vreeswijks, Turistens Klagan.

Upphovsmannen vill dock se flera versioner av låten.
– Jag är exempelvis i kontakt med en fantastisk amerikansk musikarrangör, James B Schneider,  som gör ett storbandsarrangemang på låten och Hoogans Hjältar har just spelat in sin version, säger han som även hoppas få höra Siw Malmkvist och Martin Nilsson framföra den.

– Vad jag förstår så har Olle Larsson även skickat vidare låten till kulturskolan, där eleverna övar på den och i helgen fick de som ville ingå i jubileumskören  provsjunga låten, säger Rickard Malmsten och euforin är påtaglig.
– Fattas bara, säger han med eftertryck.
– Inte nog med att låten nu börjar spridas, igår fick jag dessutom veta att vi väntar vårt tredje barn, avslutar han och strålar ikapp med solen över huset i Kowloon.


Rickard Malmstens och familjen väntar tillökning.

Delar av den blivande jubileumskören provsjunger
”Landskrona det är du – ja det är jag”

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser