Annons

Carl XVI Gustaf kommer men inte drottning Silvia

Kungen kommer men inte drottningen. Det beskedet fick deltagarna vid dagens upptaktsträff inför det stundande 600-årsjubileet.

Det var i fredags som projktledare Olle Larsson fick ett första besked från det svenska kungahuset och idag anlände ett brev till stadshuset, adresserat till kommunfullmäktiges ordförande Lennarts Söderberg från Sveriges Kungahus, vilket bekräftar att kung Carl XVI Gustaf kommer till 600-årsfesten och jubileumsinvigningen den 20 mars.
– Förhoppningen är därmed också att drottning Margrethe II av Danmark och hennes make prins Henrik deltar. Vi har inte fått det bekräftat än men det är till 95 procent klart, säger Lennart Söderberg.

Annons
 

Någon anledningen till varför drottning Silvia inte har möjlighet att delta i firandet har inte framkommit.

Noterbart är därmed att drottningen ännu inte satt sin fot i Landskrona i ett officiellt sammanhang. Nära var det emellertid 1996. Då invigde kungen Tycho Brahe-utställningen i Landskrona Konsthall och enligt uppgifter till Landskrona Direkt var det då meningen att även drottning Silvia skulle varit på plats men sjukdom ställde in det besöket.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser