Annons

Ven lockade trots ostadig sommar

Regn och rusk skrämde inte bort turisterna från Ven. Den kan konstateras sedan Ventrafiken summerats årets resandeström så här långt.  Från den 1 januari till och med den 31 augusti 2012 har antalet passagerare ökat med 4 procent jämfört med samma period 2011.
Under perioden hade Ventrafiken 255 393 passagerare 2012 vilket är att jämföra med 245 449 passagerare 2011.
Sett till sommarmånaderna juni, juli och augusti ökade antalet passagerare med 2,5 procent jämfört med samma period ifjol.
Dock har vi en bit upp till rekordsommaren 2009 då vi nådde all-time-high i juli med 89000 resenärer. I år var julisiffran lite drygt 74000, säger Ventrafikens VD Magnus Anderson.

Så trots att början och slutet av juni gav oss ovanligt många kyliga och ostadiga dagar liksom mitten av juli har besökarna till Ven inte uteblivit och Magnus Anderson är nöjd med sommarens passagerarantal.
– Nästa sommar kommer vi också att ha andra förutsättningar att ta emot de stora turistströmmarna, säger han och syftar på att rederiets nya fartyget m/s Uraniborg då är i trafik.
Hon är något försenad och det lär dröja ytterligare några veckor innan hon är klar att lämna varvet i Danmark.

Annons
 

– Vi ser mycket fram emot att kunna höja vår service vad gäller plats ombord på önskad avgång för våra passagerare liksom att kunna erbjuda en ökad komfort ombord, säger Magnus Anderson.

Hven vs. Ven
Avslutningsvis har stavningen av Ven fått ny näring sedan en miss uppdagats hos Förvaltningsrätten. Som vi tidigare berättat har venbon Bo Bjesse kämpat för att ön ska återfå sin gamla stavning med H, det vill säga Hven,  något som Förvaltningsrätten avslog i september ifjol. Felet var att den frågan ska avgöras av regeringen som nu fått det på sitt bord.

I dagarna har en Facebookgrupp till stöd för H-stavningen skapats, ”För att Hven ska heta Hven och inte Ven”. Där engagemanget och diskussion är livlig. Frågan är då om Ventrafikens VD har någon åsikt i ämnet.
– Haha. Rent kommersiellt är det bra att det nu skrivs om detta men någon åsikt har jag inte, avslutar Magnus Anderson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser