Annons

Tourtävling avgjordes i Badhusparken

Tourfinalen i ÖresundsTouren 2012 har nu avgjorts på BGK Linjens filtanläggning i Badhusparken, Landskrona. Förhandstipsen handlade mycket om Martin Lundell, Gullbergsbro BGK (Göteborg) – den dubbla europamästaren vid Oldtimers-EM i bangolf som nyligen avgjordes i Belgien. Även segraren vid deltävling 3 i Landskrona, Mats Olsson, elitseriespelare från Sjövikens IF, var en annan av förhandsfavoriterna.
Mats Nilsson från Perstorps BGK heter emellertid segraren som spelade på topp hela dagen och kunde slutligen också vinna den sista matchen mot Malmös Magnus Jeppsson med hela sju slag. Mats kunde därmed lyfta checken på 7000 kronor efter att ha vunnit sin grupp, och därefter semifinal och final.
I matchen om tredjepris segrade Dan Trulsson, Kulladal över Mats Olsson, Sjöviken.

Bäst placerad av hemmaspelarna blev Linjens Anders Brandt, som för övrigt debuterade i juniorlandslaget och spel vid JVM i mitten på augusti.

Annons
 

De 32 bästa poängplockarna under tre deltävlingar tidigare i sommar var kvalificerade till tourfinalen. Touren arrangeras i samarbete med huvudsponsorn Sparbanken Öresund och den totala prissumman det spelades om var 40 000 kronor.

ÖresundsTouren bilades hösten 2011 av fem bangolfklubbar från västra Skåne, och syftet är att skapa en tour som lockar bangolfeliten att tävla på bra tävlingsbanor i närområdet. Redan till 2013 har också danska klubbar visat intresse av att medverka i toursamarbetet.
Samtliga resultat finns på www.oresundstouren.se


Mats Nilsson i grönt segrade i ÖresundsTouren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser