Annons

Naturunderstödd rehabilitering

Vi noterar att den i Landskrona boende moderata riksdagsledamot Cristina Husmark Pehrsson besöker sina gamla hemtrakter då hon idag gästar Kongagården i Kågeröd för att få veta mer om hur naturunderstödd rehabilitering fungerar.
Jag hoppas vid besöket på Kongagården få ta del av hur arbetet med grön rehabilitering bedrivs, vad forskningen om denna metod kan visa samt att få höra patienternas erfarenheter och synpunkter som kan leda arbetet vidare, säger hon i ett pressmeddelande.

Just nu bedrivs ett projekt var syftet är att undersöka om naturunderstödd rehabilitering ger förbättrad hälsa för personer med mild till måttlig depression och/eller utmattningssyndrom, samt om metoden kan vara ett steg mot återgång till arbete.

Annons
 

Hittills ingår tolv gårdar runtom i Skåne i projektet, alla med verksamheter kring djur och natur. Patienterna ska där få ta del av det dagliga arbetet i en stressfri miljö, helt i sin egen takt. På de vårdenheter som medverkar fortsätter patientens behandling hos, och kontakt med, läkare, rehabiliteringskoordinator och annan personal.
Vårdcentralen Centrum i Landskrona har valt att ingå i projektet.
 – Det är väldigt glädjande för oss att vi har fått ytterligare ett rehabiliteringsalternativ i form av naturunderstödd rehabilitering. Vi ser redan nu att de patienter som deltar mår väl av det här. Vår ivriga förhoppning är att den här verksamheten permanentas, säger Eva-Carin Sivhed, rehabiliteringskoordinator vid Vårdcentralen Centrum.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser