Annons

Visning av Karlslundsbunkern

I samband med Kulturarvsdagen på söndag blir det visning av ledningscentralen i Karlslundsparken i Landskrona. Samling sker vid Plantan klockan 14.00.

Ledningscentralen i bunkern i Karlslund var avsedd för civilförsvarets ledning i händelse av krig eller större katastrofer, men hade även plats för militär verksamhet. Anläggningen är i två plan och byggdes 1952-1953, men har senare moderniserats. Bunkern används idag av de frivilliga försvarsorganisationerna.

Annons
 

Kulturarvsdagen är ett årligt återkommande evenemang runt om i Europa som lockar tusentals människor. I Sverige firas den andra söndagen i september och från norr till söder anordnas olika arrangemang knutna till årets tema – Under ytan.

Läs även om hur Kulturarvsdagen uppmärksammas på Nämndemansgården på Ven.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser