Annons

Folkmusiklördag på Kulturskolan och Landskrona teater

Lördagen den 15 september hamnar folkmusiken i fokus på Kulturskolan i Landskrona. Dagen börjar med en workshop ledd av skolans egen folkmusikambassadör Andreas Ralsgård. Inbjudna lärare och elever från Skåne jobbar under eftermiddagen med olika folkmusikstycken. Kvällen kröns med en offentlig dubbelkonsert på Landskrona teater.
– Jidder från Malmö är gruppen som gjuter nytt liv i den skånska musiktraditionen. Med influenser från både kontinenten och norden får man sin musik att bryta ny mark. Jidder består Maria Bojlund, sång och fiol, Markus Tullberg, traversflöjt, mandolin och bouzouki Gabriel Hermansson, bouzouki och gitarr, säger Peter Cemjack producent på Kulturskolan.
Som kvällens andra band framträder Genticorum från den fransktalande delen av kanadensiska Québec.
– Det är en trio multiinstrumentalister som med humor och scennärvaro förför sin publik med sin svängiga musik. Bandet har mer än tio år på nacken och framträtt i mer än 15 länder. De har bl.a. gästat stora folkmusikfestivaler världen över. I hemlandet har de prisats med Canadian Folk Music Awards för både bästa platta och årets grupp, berättar Peter Cemjack som ser fram emot en fantastisk spelning.
– Det känns ju oerhört roligt att vi har kunnat sy ihop det här paketet. Samarbetet med Fritid och Kulturförvaltningen och Musik i syd har möjliggjort att vi kan bjuda på två väldigt kompetenta band inom genren. Konserten kommer att bli en kanonkväll för folkmusikälskare.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser