Annons

Falcons har receptet för att nå toppen

Falcons herrar fick en ordentlig genomkörare i helgen. Inte mindre än två träningsmatcher hann det unga och talangfyllda laget avklara. På fredagskvällen besegrades Munka Ljungby med 7-6 medan det på lördagen blev tvärstopp och storstryk med 2-9 mot Craftstaden.

Falcons som i fjol ramlade ur Allsvenskan har satt ett långsiktigt mål, att nå upp till Sveriges yppersta innebandyelit. Att härva i nästhögsta serien, det vill säga Allsvenskan, är inget som tilltalar föreningens ordförande Peder Alberoth.
– Att spela i Allsvenskan är dessvärre ett nödvändigt ont och man har som förening inte råd att ligga där speciellt länge. Det är i alla fall vår analys och vår erfarenhet, säger han till klubbens hemsida.

Annons
 

Resekostnaderna är ohållbara och den ekonomiska uppackningen från förbundet för liten. Samtidigt blir skyltfönstret mot klubbarna i Svenska Superligan för stort och man riskerar att åderlåtas.
– Nu bygger vi ett nytt framgångsrikt lag med stommen i en ny generation innebandyspelare och när vi väl tar steget upp till Allsvenskan igen så ska vi ha ett lag redo för att slåss med topplagen i Allsvenskan direkt, säger ordföranden och menar att man då med någon handplockad toppning ska vara redo att som nykomling i Allsvenskan vinna serien direkt och ta sig till SSL.

Ulf Bjarke var på plats under fredagen och bjuder på ett bildsvep från segermatchen mot Munka Ljungby.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser