Annons

Talang gör landslagsdebut i Finnkampen

IF Kronan fostrade Thobias Nilsson Montler gör landslagsdebut i samband med Finnkampen i Göteborg i helgen.
– Det är otroligt kul, säger Jonny Karlsson som följt 16-åringen sedan hans första friidrottsträning i IF Kronan för många år sedan.

Thobias Nilsson Montler ingår i en spännande årskull där flera friidrottare faktiskt gör landslagsdebut ”ett år för tidigt”. 16-åringen valde ifjol att elitsatsa på friidrotten och började då träna för MAI (Malmö). Efter ett lyckat USM i Upplands Väsby där han blev Svensk mästare på både 100 meter och i längdhopp fick han det glädjande beskedet om landslagsplatsen, där han nu ska försvara de svenska färgerna i just längdhopp.

Annons
 

– Detta är naturligtvis stort för Landskronaidrotten och med den utvecklingskurvan Thobias hade redan när han var hos oss, så är jag övertygad att han varit i landslaget, även om han tränat med IF Kronan, säger Jonny Karlsson som tyvärr inte har någon möjlighet att vara på plats i Göteborg.
– Vi har två  träningsmatcher med Falcons i helgen så det är fullt upp, säger den engagerade tränaren.
Det ska dock bli mycket spännande att följa Thobias såväl i Finnkampen som hans fortsatta utveckling. Jag önskar honom ett stort lycka till i den fortsatta idrottskarriären, säger Jonny Karlsson som själv kommer att göra något av en elitsatsning i höst.
– Jag ska träna friidrottare i IFK Helsingborg men jag kommer att ha ett ben kvar i IF Kronan. Jag vill fortsätta utveckla det samarbete som finns mellan klubbarna, avslutar eldsjälen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser