Annons

BoIS chansar på en forward

Landskrona BoIS har idag gjort klart med den 21-årige ungdomslandslagsmannen och anfallaren Abdou Dodja från Togo. Kontraktet sträcker sig fram till den 30/11-12.
Jag har precis varit inne på förbundet och lämnat övergångspapperna, säger Mats Aronsson, klubbchef i Landskrona BoIS på telefon från Stockholm.
– Det är klart att detta är en chansning, medger han och klubben har fått gå på vitsord från agenten och från ledare i AIK.

Abdou Dodja kommer närmst från AIK, som haft honom utlånad till sin samarbetsklubb Akropolis under våren.
– Han spelade senast mot Sundsvall i en U21-match i måndags. AIK har scoutat honom och man var på plats nere i Togo och fann honom så pass intressant att man tog hit honom, berättar Mats Aronsson.

Annons
 

Abdou Dodja är 185 lång och 75 pannor tung.
– Han ser stabil ut. Han beskrivs som en stark och snabb forward med ett utpräglat målsinne.

Möjligheten att värva forwarden kom sedan BoIS släppt tre spelare under sommaren.
– Det har skapat utrymme för oss att ta in en spelare och eftersom vi drabbats av många skador bland våra forwards var det naturligt att prioritera detta, säger Mats Aronsson som hoppas att Abdou Dodja kan finnas med i truppen mot Ljungskile redan på söndag.
– Vi gör en expressövergång men jag vågar inte ropa hej förr än vi har fått stämpeln på pappret som behövs på övergången från förbundet. Men med all sannolikhet ska han vara spelklar och tillgänglig till matchen mot Ljungskile.
– Vi flyger ner i eftermiddag och sen är Abdou med på morgondagens träning, säger Mats Aronsson.

Några ytterliggare övergångar innan transferfönstret stänger i natt är inte aktuella för BoIS.
– Nej det är det inte. Nu hoppas vi att denna chansningen går hem till motsats från så många andra, avslutar Mats Aronsson med ett skratt.

Det är inte bara BoIS som har bekymmer. Söndagens motståndare LSK hade enligt uppgift endast elva spelare tillgängliga fram tills igår. Då förstärkte man dock sin trupp med två nyförvärv, en från divison 2 och en från division 3.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser