Annons

Vad händer i klubben?

Det surras och snackas BoIS på stan som i gamla goda dagar.
Engagemanget finns uppenbart kvar, eller ska man av samtalen att döma, snarare säga att oron är stor?
– Vad händer i klubben?, är en fråga som vi fått vid ett flertal tillfällen efter måndagsmatchens presskonferens, där inte minst Henrik Larsson klart men bistert gav besked att, hans jobb endast var att se till att klubben hänger kvar. Punkt.
– Däri ligger så klart ett visst mått av frustration, säger Mats Aronsson klubbchef i BoIS.
– Henrik har inte fått några nya direktiv eller någon ny målsättning från ledningen. Vårt mål är att hamna så högt som möjligt i tabellen. Han har rätt i att det inte på något sätt är fotbollsdelen som gjort att vi dragit på oss för höga kostnader utan det rör sig om intäktstapp bland annat på publiksidan. Vilket gör att vi måste vara rädda om de pengar vi har.

Igår stod det klart att Thomas Raun och BoIS går skilda vägar.
– Thomas är en fantastiskt fin kille. Han kom till oss och bad att få bli fri från sitt kontrakt. Han kände att han kommit för långt från startelvan. Vi har diskuterat detta en tid och beslutade att gå honom till mötes, säger Mats Aronsson och klubben lämnar därmed öppet för dansken att gå till en annan klubb innan transferfönstret stänger imorgon.
– Jag har inte hört om han har någon ny klubb på gång. Misstänker i sådana fall att det blir något i en lägre serie.

Annons
 

BoIS har därmed på kort tid släppt Thomas Raun, Sonny Karlsson och Mathias Unkuri, tre kontrakterade spelare.
– Det fanns en liten summa med i övergången för Mathias Unkuri annars handlar det mest om besparingar i utgifter, medger klubbchefen.
– Att Thomas nu lämnar, öppnar en möjlighet för att vi kanske agerar innan transferfönstret stänger imorgon.

Vid dagens eftermiddagsträning kommer Elliot Bent (23 år) med förflutet i Fulham, Besnik Rustemaj (19 år) från Kalmar FF och Fatawo Dodja (21 år) från AIK att provspela.
Dessutom är ännu ingen av de två provspelande gambierna avskrivna.
– Vi får bestämma oss idag för vad vi ska göra. Vi får helt enkelt se hur det slutar, säger Mats Aronsson som dock avskriver planerna på att det blir en ny försvarsspelare som i sådana fall kontrakteras, något som Henrik Larsson uttryckt önskemål kring.
– Som situationen blivit, se exempelvis senast mot Degerfors då vi har fyra forwards borta och med ovissheten kring Fredrik Karlsson, så är det prioritet på en anfallsspelare.

Henke till Råå och HIF?
Spekulationer i landets två stora kvällstidningar gör idag också gällande att Henrik Larsson är på väg till Råå IF för att förstärka divison 3 klubben som spelare. Dessutom spekuleras det nu viilt i att han skulle vara på gång som tränare i Helsingborgs IF tillsammans med Stefan Schwarz .
– Henrik hade sin spelarlicens hos oss fram till i vintras. Men sedan det stod klart att han inte skulle spela för oss så har vi släppt den och som det ser ut nu så kan det väl bli några matcher i Råå, säger Mats Aronsson.

Klubbchefen vill egentligen inte ge sig in i några spekulationer kring var klubbens tränare finns nästa år men säger försiktigt:
– Både Henrik och Hasse har ettårskontrakt med oss och har så haft hela tiden. Inga diskussioner är inledda på något håll. Vi gör som ifjol och avvaktar till det mesta av säsongen är avklarad innan vi börjar diskutera kommande säsong. Om HIF-spekulationerna har jag inga synpunkter.

Oavsett alla turer så anser inte Mats Aronsson det som turbulent i BoIS just nu.
– Klubben har funnit i snart hundra år och lär finnas kvar lika länge till. Skulle vi sedan lyssna på alla förslag om att vi måste köpa in fyra nya och samtidigt låta åtta andra avgå så hade det kanske blivit turbulent. Det är alltid extra uppjagat i samband med att transferfönstret ska stänga, avslutar han med ett leende på läpparna.


Framtiden i BoIS är är osäker för Fredrik Karlsson som minst sagt varit otursförföljd under de två gångna åren. Hjärnskakningarna har avlöst varandra och idagsläget vet man inte om han kommer fortsätta spela fotboll.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser