Annons

Visning av Express yourself

På biblioteket visas just nu utställningen Express yourself, en utställning om yttrandefrihet.
Kommande tisdag, den 4/9, klockan 19.00 kan du få en presentation av utställningen av kulturpedagog Birgitta Liljeqvist. Visningen är gratis och det behövs ingen föranmälan.

Express yourself handlar om yttrandefrihet och förföljdas kamp för det fria ordet. Enligt Svenska PEN finns fler än 700 författare och skribenter runt om i världen som fängslas eller förföljs för att de uttrycker vad de tycker och tänker. I utställningen medverkar fristadsförfattaren och journalisten Parvin Ardalan som har sedan 1990-talet varit aktiv i olika projekt för jämlikhet i och utanför Iran och har föreläst över hela världen. 2007 tilldelades Parvin Ardalan Olof Palme-pris ”för sitt engagemang och enträgna arbete för en demokratins och dialogens väg i en konfliktfylld region.”

Annons
 

Utställningen Express yourself har tagits fram av Malmö museer i samarbete med Malmö Kulturstöd, Svenska PEN, ICORN och Statens Kulturråd. Arrangemanget genomförs med stöd av Region Skåne, Kulturrådet och ABF.

Express yourself visas på biblioteket fram till och med den 15/9.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser