Annons

Kulturskolan ser över avgifterna

Kulturskolan har nya mål för sin verksamhet. I dessa talas om möjligheten till olika kurslängder och möjligheter för äldre att delta, något som fått utbildningsnämnden att se över skolans taxor.
–  Det ökar flexibiliteten i Kulturskolans verksamhet. Man anpassar sig till de önskemål som finns från deltagare och föräldrar. Dessutom ger vi nu också chansen till äldre att fortsätta i exempelvis en orkester, säger Tomas Johansson chef på utbildningsförvaltningen sedan nämnde faststället de nya avgifterna.

En kurs för de under 12 år kostar nu 400 kronor per termin.
Har men fler barn eller går fler kurser, betalar 200 kronor för dessa.
En ökning av avgiften sker sedan ju äldre eleven blir. Är man mellan 13-19 år kostar kursen 550 kronor, 20-25 åringarna betalar 700 kronor för en termin och alla däröver får betala den faktiska kostnaden.
– De stora subventionerna ligger fortfarande på de yngsta, säger Tomas Johansson.

Annons
 

I samband med uppdateringen har även avgifterna för deltagande i orkestrar, föreställningar, ensembler och annan liknande publik verksamhet setts över. Så har också gjorts för hyra av instrument där det nu kostar 350 kronor per termin, oavsett instrument.

I beslutet deltog inte S, vilka anser att Kulturskolan ska vara avgiftsfri. SD ansåg att ytterligare sänkning av taxan skulle göras för de yngsta.

Läs mer om Kulturskolan på http://www.landskrona.se/kulturskolan.aspx

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser