Annons

Om gamla vykort på Pumphuset

Calle Sundewall, biblotekarie i Glumslöv föreläser på Pumphuset kommande tisdag och tar då med besökarna på en miniresa in i en svunnen landskronatrakt med hjälp av gamla vykort.

Vad är ett vykort? För oss idag något man sänder hem från semesterresan. Men för hundra år sedan, innan man tog telefonen och pratade bort en stund, sände man ett vykort och berättade om vad som hänt under dagen. Gärna ett kort där man kunde visa upp sig själv eller den miljö man levde i. Många av korten gjordes bara som ett fåtal vykort. Andra gjordes i större upplagor och återfinns på var och var annan loppmarknad. Gemensamt är att de har mycket att berätta för oss om en tid som var mormors och farmors.

Annons
 

Calle Sundewall håller sitt föredrag i Pumphuset i Borstahusen tisdagen den 4/9 2012 kl 19.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser