Annons

Fiskhandlare överklagar bygglovsbeslut

Yrkesfiskaren Michael Månsson har sålt fisk i över 30 år. De senaste 18 har han sålt sin fångst från en fiskbil på ett flertal platser i Landskrona och andra städer. I början av sommaren ansökte han om bygglov för att ha försäljning i Borstahusens hamn från sin vagn. Stadsbyggnadsnämnden tog dock i veckan beslutet att avslå hans ansökan, ett beslut som fiskhandlaren kommer att överklaga.

Det var efter att han blivit avvisad från ICA Kvantums parkering som idén om att sälja fisk i Borstahusen dök upp. Men Borstahusens segelsällskap, som arrenderar och sköter hamnområdet, ville annorlunda. De ansåg i ett yttrande till stadsbyggnadsnämnden att det aktuella utrymmet är för trångt och utgöra en trafikfara för gästerna när de ska till eller från fiskvagnen. Även yrkesfiskarnas behov av ett avstängt utrymme för redskap anges som skäl för avslag till bygglovet och på den linjen gick stadsbyggnadsnämnden.
– Jag vet faktiskt inte vad som är problemet, säger Michael Månsson.
– Jag tror att det är de andra som säljer fisk som är rädda för konkurrens. Dessutom går de och segelsällskapet hand i hand.

Annons
 

Att hans gäster skulle vara utsatta för någon fara för trafiken tycker han är konstigt.
– Kolla de som är berusade som kommer från krogen vid parkeringen. Är det ingen fara för dom så är det knappast någon fara för mina gäster, säger fiskhandlaren och bemöter även kritiken om att han skulle servera fisk där andra fiskare har sina redskap.
– Området är avdelat så det är inga problem med det. Och på frågan om att det skulle vara hälsovådligt så är det miljöförvaltningen som avgör det, inte stadsbyggnadsnämnden.

En förutsättning för att Michael Månsson ska få bygglov är att han inkommer med förslag på hur praktiska problem om parkering, angöring etcetera ska lösas. Om sedan ett bygglov ges krävs även ett medgivande från Borstahusens segelsällskap för att han ska få starta sin försäljning.
– Jag tänker med all sannolikhet att överklaga avslaget. Jag känner att jag har rätt och om allt går som jag vill så kommer jag att sälja fisk redan till hösten, avslutar Michael Månsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser