Annons

Politisk enighet om ny stadsdirektör

Det blev, som Landskrona Direkt tidigare berätta om, Christer Pålsson som blir ny stadsdirektör för Landskrona. Det var en enig kommunstyrelse som tog beslutet på sitt möte på torsdagen. Den 3 september tillträder han sin tjänst.
– Man vill vara med i planeringen från början och därför är jag glad att jag kan börja med så kort varsel, sa han på den presskonferens som följde kommunstyrelsemötet.

Att det var politiskt enighet om beslutet ser den tillträdande direktören som något mycket positivt.
– Det gör att jag har stort mandat att genomföra det som planeras i framtiden.

Annons
 

Sommaren 2010 hoppade dåvarande stadsdirektören Peter Billquist av sin post efter två år i tjänsten. Sedan dess har Landskronas kanslichef Stefan Johansson varit tillförordnad chef för kommunen. Arbetet med rekryteringen av en ny chef har dock gett resultat och på torsdagen tog en enig kommunstyrelse beslutet att anställa Christer Pålsson, nuvarande kommunchef i Bromölla, som stadsdirektör.
 – Jag är medveten om Landskronas problem och utmaningar. Det finns ingen annan stad, åtminstone i vår region, som har en så stark utvecklingspotential. Här finns det goda förutsättningar att utvecklas. Stadens fysiska läge, mitt i ett starkt tillväxtområde, med en fungerande infrastruktur omkring innebär fantastiska möjligheter för Landskrona. Här finns en stark vilja till förändring och utveckling, som kommer till uttryck bland annat i utbyggnadsplanerna. Det tilltalar mig och här vill jag vara med, säger han.

Christer Pålsson, som bor i Malmö med sin hustru och två vuxna döttrar, kommer närmast från en tjänst som kommunchef i Bromölla kommun, där han varit i två år. Tidigare arbetade han flera år i på stadskontoret i Malmö, i staben som särskilt utredare till stadsdirektören. Han har även arbetat några år i Lunds kommun, som utredare i stab.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser